English Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα Βιογραφικό Τα βιβλία Κουβέντες με τα παιδιά Κατάλογος έργων Σύνδεσμοι Καλώς ήρθατε
Παραμύθια/Μικρές Ιστορίες:
"Εφτά κόκκιvες κλωστές"
Εκδόσεις τωv Επτά, 1978. 2η έκδοση Βασδέκης, 1984. 3η έκδοση Πατάκης, 1993 -24η έκδοση 2020. 80 σελ.
Εικονογράφηση: Β. Ελευθερίου
ISBN: 960-293-834-Χ

Τμήμα τoυ μεταφράστηκε στα αγγλικά για τo περιoδικό Cricket και τo αμερικαvικό αvαγvωστικό τoυ 1986 - Μodern Curriculum Press.

Mεταδόθηκε από τo ΕIΡ.

Περίληψη:
Ιστορίες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση που ταξιδεύουν τον αναγνώστη στη χώρα των θαυμάτων και της φαντασίας, σε τόπους μαγικούς όπου τα λουλούδια, τα ζώα και τα πουλιά μπορούν να μιλούν. Εκεί οι άνθρωποι, όσες δυσκολίες κι αν συναντούν, μπορούν πάντα να ονειρεύονται, ν' αγωνίζονται και να ελπίζουν.


Κριτική:

"Εφτά πρωτότυπα παραμύθια, ακόμα μια πολύτιμη προσφορά της Λ.Π.-Α. στην Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία. Γραμμένα με τον ίδιο όμορφο τρόπο, με την αστείρευτη φαντασία και το λυρισμό που διακρίνουν και την προηγούμενη δουλειά της. Θα ενθουσιάσουν κάθε παιδί από το νηπιαγωγείο και πέρα".
Περιοδικό ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ, Κύπρος, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1979

"...Η δύναμη της αλληλοβοήθειας ανάμεσα στα πλάσματα της φύσης, η ανάγκη να μοιραζόμαστε τις λύπες και τις χαρές μας με τους συνανθρώπους μας, η καλοσύνη, το θάρρος, η αισιοδοξία κι ένα πλήθος άλλα εποικοδομητικά μηνύματα περνούν μέσα από τις απλές αυτές ιστορίες".
Περιοδικό ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, τ. 3-4, 1979

"... Εφτά μικρά παραμύθια γραμμένα απλά, με σφιχτοδεμένο και ζωντανό λόγο. Καθένα από τα παραμύθια φέρνει κι ένα μήνυμα, δίνει κι ένα δίδαγμα που βγαίνει από την πλοκή της ιστορίας, δίχως διδακτισμό, ακριβώς όπως γίνεται και στα λαϊκά παραμύθια, από τα οποία εξάλλου είναι αρκετά επηρεασμένη η συγγραφέας".
Βίτω Αγγελοπούλου, Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 31.5.1979

"... Η αφήγηση είναι ρέουσα και το ύφος απλό, με παιδικότητα και κάποιο διάχυτο χιούμορ".
ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - 1986

"Μια συλλογή παραμυθιών που καταφέρνουν να συνδυάσουν τα στοιχεία των λαϊκών παραμυθιών με τους προβληματισμούς και τις ανάγκες του σήμερα. ΄Ετσι λοιπόν μπορούμε να δούμε πως το παραμύθι - αυτή η τόσο αφηγηματική μορφή - μπορεί να κρατά και στις μέρες μας το χώρο που πάντα του ανήκει".
Μάνος Κοντολέων, Περιοδικό UNICEF και Κόσμος - ΄Ανοιξη 1994

Τα βιβλία της Λότης... Τα βιβλία της Λότης...
Powered by Conceptum S.A.
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα