English Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα Βιογραφικό Τα βιβλία Κουβέντες με τα παιδιά Κατάλογος έργων Σύνδεσμοι Καλώς ήρθατε
Παραμύθια/Μικρές Ιστορίες:

"Τα Χριστούγεννα της νόνας Χελώνας"
Πατάκης, 2013. 32 σελ.
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
ISBN: 978-960-16-5057-9


Περίληψη:
Την ημέρα των Χριστουγέννων, τα δέκα εγγονάκια της νόνας Χελώνας θέλουν να παίξουν με τα γειτονόπουλά τους, τους μικρούς λαγούς. Εκείνοι όμως δεν τα καταδέχονται και τα χελωνάκια είναι πολύ λυπημένα. Τότε η νόνα Χελώνα τούς λέει μια ιστορία από τα χρόνια τα παλιά, τότε που η προ-προ-προ γιαγιά της ήθελε να πάει να δει το νεογέννητο Χριστό, ακολουθώντας το μεγάλο αστέρι που έλαμπε στον ουρανό. Αργούσε ωστόσο, έτσι σιγά που περπατούσε, και ο γείτονάς της ο λαγός δε δεχότανε να τη βοηθήσει. ΄Ωσπου…


Κριτική:
«…η συγγραφέας κατορθώνει να παντρέψει δημιουργικά τον αισώπειο μύθο με την ιστορία της γέννησης του Χριστού… Όσοι περιμένουν ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους προαιώνιους αντιπάλους θα γελαστούν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ανέλπιστη εξέλιξη…» Περισσότερα:
http://miaforakienankairoimikrieleni.blogspot.gr/2013/11/blog-post_29.html

«… Την ιστορία του λαγού και της χελώνας την έχουμε όλοι γνωρίσει από τον μεγάλο παραμυθά το Αίσωπο. Την  Νόνα Χελώνα πάλι, μας την έχει συστήσει η συγγραφέας Λότη  Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου με το νέο πάθημα του λαγού, το Πάσχα. Είναι εκείνη η φοβερή γιαγιά χελώνα που ακόμα ταλαιπωρεί τον λαγό μαζί με τα μικρά της εγγονάκια. Τα Χριστούγεννα είναι μέρα αγάπης και προσφοράς και η ιστορία που διηγείται αυτή τη φορά  η Νόνα Χελώνα είναι μαγική… Εχει να  κάνει με τους δύο αιώνια αντίπαλους « εχθρούς » μόνο που τώρα το πνέυμα των Χριστουγέννων δεν τους θέλει μαλωμένους αλλά φίλους,  και μαζί καταφέρνουν να δουν από κοντά το Θείο Βρέφος, να ειδοποιήσουν τους μάγους για όλα όσα άκουσαν και είδαν με τα μάτια τους έξω από το παλάτι του Ηρώδη και να γεμίσουν την ψυχή τους με αγάπη.
Η εξέλιξη αυτής της ιστορίας είναι ίσως το καλύτερο μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα ανάμεσα στα μικρά χελωνάκια που ξεχνούν τη στενοχώρια τους και αφήνουν χώρο στην ψυχούλα τους για χαρά, συγχώρεση και αγάπη.
Μια σύγχρονη ματιά στην ιστορία των Χριστουγέννων από μια πολύ σπουδαία και αγαπημένη συγγραφέα. Μια ιστορία που τα παιδιά θα λατρέψουν και σίγουρα θα θέλουν να την ξαναδιαβάσουν πολλές πολλές φορές…»
Ελένη Μπετεινάκη
http://www.cretalive.gr/culture/view/ta-paramuthia-tou-sabbatou8/128023

«Την ημέρα των Χριστουγέννων, η νόνα Χελώνα, για να παρηγορήσει τα εγγονάκια της, που  τα περιφρονούσαν τα γειτονόπουλά τους οι μικροί λαγοί, τους διηγείται μια παλιά ιστορία για το πώς η  προ-προ-προ γιαγιά της πρόφτασε να πάει στη Φάτνη να προσκυνήσει τον νεογέννητο Χριστό, παρόλο που ο γείτονάς της ο λαγός  δε δεχότανε να τη βοηθήσει. ΄Ενα μαγευτικό παραμύθι γραμμένο από έμπειρο χέρι, που φανερώνει με τρόπο γοητευτικό και πρωτότυπο τη γέννηση της αγάπης στις καρδιές όλων των πλασμάτων την νύχτα της ενανθρώπισης του Θεού που «αγάπη εστί». Μια ιστορία όπου, αντί του ανταγωνισμού, της υπεροψίας και της αντιπαλότητας, θριαμβεύει η φιλία, η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη. ‘Ένα βιβλίο, τέλος, που συμπληρώνει άριστα το προηγούμενό του, «το Πάσχα της νόνας Χελώνας», εξίσου εξαιρετικά εικονογραφημένο κι αυτό από τον Γιώργο Σγουρό.»
Λίτσα Ψαραύτη
Περιοδικό ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ http://issuu.com/psichogiosbooks/docs/t._112_internet

“…Μια ανατρεπτική ιστορία όπου οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους και με πνεύμα αγάπης και συνεργασίας κατορθώνουν να φτάσουν στην φάτνη του μικρού Χριστού και να δώσουν ενεργό παρόν στην ιστορία της Γέννησης.”
Δημοσιεύτηκε στο : Αγαπημένα παιδικά βιβλία http://paidikavivlia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_23.html

http://www.sxolikivivliothiki.gr/book/ta-hristoygenna-tis-nonas-helonasΤα βιβλία της Λότης... Τα βιβλία της Λότης...
Powered by Conceptum S.A.
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα