English Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα Βιογραφικό Τα βιβλία Κουβέντες με τα παιδιά Κατάλογος έργων Σύνδεσμοι Καλώς ήρθατε
Παραμύθια/Μικρές Ιστορίες:

"Η άτακτη μαμά"
Ψυχογιός 2017, 3η έκδοση 2020, 56 σελ.
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
ISBN:978-618-01-1789-9


Περίληψη:
Γίνεται ποτέ να είναι άτακτη μια μαμά; Γίνεται! Και μάλιστα πολύ άτακτη. Μια μαμά που κάνει ένα σωρό τρέλες! Αν δεν το πιστεύετε, όταν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα δείτε και μόνοι σας πως μια τέτοια μαμά υπάρχει στ’ αλήθεια!


Κριτική:

«… Μια ιστορία πρωτότυπη, πανέξυπνη, ανατρεπτική και πολύ πολύ αστεία. Μια ιστορία για την ανταλλαγή ρόλων όταν ο «αδύναμος κρίκος» γίνεται ο δυνατός, ο υπεύθυνος αυτός που πρέπει να ορίσει την τάξη. Όταν αλλάζουν οι ρόλοι, τα πράγματα δείχνουν αλλιώς… Δοκιμάστε το στη ζωή, αξίζει. Όσο αξίζει η αφοσίωση, η αγάπη, η φροντίδα. Ένα ατελείωτο παιχνίδι που φέρνει και αποδίδει καρπούς… Η Λότη Πέτροβιτς δείχνει για μια ακόμα φορά με τη γραφή της, έναν δρόμο».
Ελένη Μπετεινάκη
http://www.cretalive.gr/culture/ta-paramythia-toy-sabbatoy-44#.WLpyUm5Ov7c.facebook

“… Το βρήκα εξαιρετικά έξυπνο, εμπνευσμένο και ευαίσθητο - όπως άλλωστε και όλα της συγγραφέως. Μέσα από ένα "παιχνίδι" που εφευρίσκει, βάζει τα παιδιά στη διαδικασία να μπουν στη θέση των γονιών τους αλλά και τους γονείς να μπουν στα παπούτσια των παιδιών! Το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουν να μάθουν πολλά από αυτό.. Και ίσως τελικά δουν ότι, αν και διαφέρουν πολύ οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις τους, μπορεί να καταλάβει και να νιώσει ο ένας τον άλλον. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!”
Φοίβη Λέκκα
http://www.mothersblog.gr/i-politistiki-atzenta-tis-evdomados/item/44519-i-politistiki-atzenta-tis-evdomadas-apo-ti-foivi-lekka

«Εξαιρετικά εμπνευσμένη ιστορία Η άτακτη μαμά της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, σε εικόνες της Λιάνας Δενεζάκη. Μια ιστορία δοσμένη με χιούμορ, ευαισθησία, τρυφερότητα, πρωτότυπη, που θα κάνει τα παιδιά να γελάσουν και να σας ζητήσουν να παίζεται συνέχεια την άτακτη μαμά…»
Πόπη Γραμμένου
http://www.bookia.gr

«… Χωρίς νουθεσίες και διδακτισμό, με ένα κείμενο που είναι το ίδιο μια σκανταλιά, αφού αντιστρέφει τους ρόλους μαμάς και παιδιού με χιούμορ και με απροσδόκητο τρόπο, περιγράφει καταστάσεις που κάποιες στιγμές μπορεί και να μας διασκεδάζουν, αλλά τις περισσότερες φορές δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, μας ταλαιπωρούν και συχνά μας θυμώνουν…»
Εύη Τσιτιρίδου
Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Διαβάζω & Δημιουργώ (Η άτακτη μαμά)
www.kosvoice.gr

«… Μια ιστορία πρωτότυπη, πανέξυπνη, ανατρεπτική και πολύ πολύ αστεία. Μια ιστορία για την ανταλλαγή ρόλων όταν ο «αδύναμος κρίκος» γίνεται ο δυνατός, ο υπεύθυνος αυτός που πρέπει να ορίσει την τάξη. Όταν αλλάζουν οι ρόλοι, τα πράγματα δείχνουν αλλιώς. Οι υποχρεώσεις αποκτούν άλλο νόημα, άλλη διάσταση. Και τότε ίσως τούτο το παιχνίδι να καταφέρνει να γίνει από τα πιο σπουδαία μέσα στην καθημερινότητα ενός σπιτιού».
Ελένη Μπετεινάκη
http://www.cretalive.gr/

«… Η συγγραφέας απεικονίζει μια μαμά-παιδί βάζοντας τον μικρό αναγνώστη σε θέση αξιολόγησης και προβληματισμού. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να ευρύνει την οπτική του, να δει τα πράγματα από την άλλη μεριά. O παιδοψίατρος Donald Winnicott υποστηρίζει ότι η φυσιολογική ανάπτυξη του ατόμου διευκολύνεται από την ικανότητα της μητέρας να λειτουργεί ως καθρέφτης, δηλαδή να αντικατοπτρίζει τι είναι το ίδιο. Με τον τρόπο αυτό δίνει δύναμη στο αδύναμο εγώ του παιδιού και το βοηθάει να ξεδιπλώσει τον αληθινό του εαυτό, να αναλάβει δράση, να αποκτήσει κρίση και βούληση».
Πάττυ Παπαδήμου
"Παραμυθένιες βόλτες" στο ηλ .περιοδικό Ο Μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου
http://www.kosvoice

Τα βιβλία της Λότης... Τα βιβλία της Λότης...
Powered by Conceptum S.A.
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα